Mamak Belediyesi'nden Kan Bağışı Kampanyası

Sosyal sorumluluk projelerine verdiği desteği sürdüren Mamak Belediyesi anlamlı bir kampanyaya daha imza attı. ‘Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır' sloganıyla hareket eden Türk Kızılay'ı ile Mamak Belediyesi kan bağışı kampanyası düzenledi

10.09.2014 17:34:26 0
 Mamak Belediyesi

 Sosyal sorumluluk projelerine verdiği desteği sürdüren Mamak Belediyesi anlamlı bir kampanyaya daha imza attı. ‘Kan acil değil sürekli ihtiyaçtır’ sloganıyla hareket eden Türk Kızılay’ı ile Mamak Belediyesi kan bağışı kampanyası düzenledi. Mamak Belediyesi başkanlık binası içinde gerçekleştirilen kan bağışı kampanyası düzenli olarak yapılıyor. 10 Eylül tarihinde Mamak Belediyesi’nin içinde yapılan kan bağışı kampanyasına sağlık durumu yaşı ve kilosu müsait olan vatandaş ve personel katıldı. 18-65 yaş arasında ve 50 kilo üzerinde isteyen her vatandaş kan bağışlayabiliyor. Kızılay’ın ‘Kan acil değil, sürekli ihtiyaçtır’ sloganına dikkat çeken Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül kan bağışı kampanyalarında vatandaş desteğinin son derece önemli olduğunu dile getirdi. Akgül: “Kan, kaynağı insan olan bir maddedir. Temini tamamen gönüllülük esasına dayanır” dedi.

 Önce sağlık kontrolü yapılıyor

Kan vermek isteyen vatandaşlar, kan bağışlamadan önce bilgilendirme formu dolduruyor. Genel durumu değerlendirilen bağışçının, kan basıncı ve nabzı ölçülerek, kan sayımı için küçük bir örnek alınıyor. Kronik hastalığı ve düşük tansiyonlu olanlar, kan sulandırıcı ilaçlar ve sürekli ilaç kullananlar ile Hepatit B ve Hepatit C taşıyıcıları kan bağışında bulunamıyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

 


 
 

26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,73% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2441,50% 0,39
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00